Ma 2024. 6. 19., Gyárfás napja van.

Tiszteletem!

A Fotós Ingatlanok oldalán jár. Biztos járt már úgy, hogy azt hitte a paraméterek alapján megtalálta álmai lakását, és amikor odaért kiderült, mégsem erre gondolt. A fotósingatlan megkíméli Önt a felesleges látogatásoktól. A lakásadatok mellé feltöltött képek segítenek az eligazodásban. Higgyen a szemének.


Ingyenes fotósingatlan feltöltési lehetőség Önnek is.


Ingatlankereső

Kategória:
Típus:
Megye:
Helység:
Ár: - mFt
Alapterület: -

                     Részletes keresés

 

Ezek a legdrágább és a legolcsóbb utcák a Balatonnál, itt a lista

Az egymillió forintot is meghaladják a Balaton legfelkapottabb utcáinak négyzetméterárai. A koronavírus járvány hozott jelentős fellendülést a térség ingatlanpiacán.

Drágultak a balatoni megyék

Amíg Budapesten gyengélkedett a lakáspiac a koronavírus-járványban, addig ugyanebben az időszakban élénkült a Balatonhoz közeli ingatlanok iránt a kereslet, a legfrissebb adatok szerint.

“Az utóbbi időszakban kétsebességessé vált a használt lakások országos piaca. 2019 második felében, majd a koronavírus-járvány hatására 2020 elején megtorpant a korábban tempósan bővülő budapesti lakáspiac és nehezen indult újra az idén. Ezzel szemben a fővároson kívüli piac nagy részén, így Somogy, Veszprém és Zala megyében is élénk maradt a lakáspiac és folytatódott a korábban elindult drágulás. Ez elsősorban a Balaton partján lévő települések iránti kiugró érdeklődésnek köszönhető”

– mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.

Remek példa erre Somogy megye, ahol 2019-ben 226 ezer forint volt az ingatlanok egy négyzetméterre jutó átlagára, 2020-ban azonban már elérte a 310 ezer forintot, ami 37,2 százalékos növekedést jelent.

Veszprém megyében ennél is magasabbak voltak az átlagárak. Ott 2019-ben 279 ezer forint volt az egy négyzetméterre jutó átlag, a következő évben azonban ez az érték 336 ezer forintra növekedett.

A harmadik megye pedig Zala, ahol két éve még átlag 239 ezer forintos négyzetméteráron cseréltek gazdát az ingatlanok, tavaly azonban már 265 ezer forintos négyzetméteráron lehetett lakást vásárolni – áll a hirbalaton.hu cikkében.


Ezek a legdrágább balatoni utcák...

Lista készült a Balatont érintő megyék legdrágább utcáiról is.


2020-ban Somogy megyében a fonyódi Fürdő utca volt a legdrágább, 1,082 millió forintos átlagos négyzetméterárával. A második és harmadik helyen a siófoki Deák Ferenc sétány és a Beszédes József sétány állt, 966 ezer és 917 ezer forinttal.

Veszprém megyében is nagyon hasonló árakon cseréltek gazdát a megye top-utcáiban az ingatlanok.
Ott a balatonfüredi Erkel Ferenc utca volt a legdrágább 1,02 millió forintos átlagos négyzetméterárral. Ez utána teljes települések következtek: a második hely Balatonakarattyáé volt 965 ezer, a harmadik pedig Tihanyé 961 ezer forintos négyzetméterenkénti átlagárral.

Zala megye árai némileg elmaradtak a másik két balatoni megye mögött.
A hivatalos utcaszintű adatok szerint a múlt év során Hévíz közterületei vitték a prímet: a fürdőtelepülés Kölcsey Ferenc utcája szerezte meg az első helyet 649 ezer forintos átlagos négyzetméterárral. A második helyen József Attila utca állt 647 ezer, a harmadikon pedig a Rózsa köz 629 ezer forintos árral.

... és a legolcsóbb települések

Számba vették a három megye legolcsóbb településeit is. Somogyban tavaly 50 és 63 ezer forint között voltak a legalacsonyabb négyzetméterárak, amelyek Somogyudvarhelyhez, Fonóhoz, Somogysárdhoz, Böhönyéhez tartoztak.

Veszprém megye legolcsóbb teleülése 2020-ban Bodorfa volt 18 ezer forintos átlagos négyzetméterárával. Emellett még Nemeshany, Bakonypölöske és Kiscsősz sorolható a legalacsonyabb árú települések közé, amelyekre 22-39 ezer forintos ár volt jellemző.

Zala megyében ettől valamivel magasabbak voltak a legolcsóbb települések tavalyi árai: itt Gáborjánháza volt a legolcsóbb település 25 ezer forintos átlagos négyzetméterárral. Emellett még Pórszombat, Lispeszentadorján, Maróc is a legolcsóbb települések közé voltak sorolhatóak a 32-33 ezer forintos árukkal.
Forrás: haszon.hu
hirdetés
webbusiness.hu